Budućnost je stigla!

Oni koji su smatrali da su OLED TV uređaji već ponudili ono najbolje što imaju za ponuditi, bili su u krivu. Naime, LG je predstavio 55-inčni OLED televizor debljine svega 0,97 milimetara i težine 1,9 kilograma. Televizor je toliko tanak i lagan da se na zid postavlja poput tapete, s tim što se u ovom slučaju koriste magneti umjesto ljepila.
Naravno, ovaj televizor još uvijek nije dostupan javnosti jer je riječ o prototipu koji treba da pokaže šta sve južnokorejski gigant može napraviti.
Najtanji LG-jev uređaj koji se već može kupiti je debeo 4,3 milimetra. Ipak, “Wallpaper OLED” zaslon je nešto sasvim novo. Riječ je o zaslonu čija se elektronika za prikaz slike nalazi negdje sa strane OLED zaslona. Iz LG Display tvrde da će OLED tehnologija transformirati tržište, ali da će prelazak sa LCD zaslona na OLED ići sporim tokom. Najveća prepreka za OLED zaslone je cijena jer izrada OLED zaslona košta daleko više od LCD zaslona. Ipak, ostaje za vidjeti da li će LG, Sony i Panasonic naći rješenje koje će OLED zaslone približiti milijunima zaljubljenika u tehnologiju.
1 mm tv

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s